Terítéken a konfliktusok

Az alábbi dokumentum – Terítéken a konfliktusok – feltárja az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, röviden EFSA) működésével kapcsolatos visszásságokat.

  • Bizonyítja, hogy az EFSA rendszeresen az érdekelt multinacionális cégóriások által felkínált adatok alapján hozza meg a döntéseit, és túl gyakran hagyja figyelmen kívül a független kutatások eredményeit.
  • Ráadásul a döntéseket hozó EFSA szakértők közül nem mindenki független.

Az EFSA vezetőségének és tudományos bizottságának tagjait a döntésekben érdekelt ipari óriások trükkösen megteremtett anyagi érdekeltségekkel teszik lekötelezetté és elfogulttá.

Megjegyzés:

Nem véletlenül bízták meg az EFSA-t azzal is, hogy készítsen egy olyan „tudományos” tanulmányt, amely a tervezett Európai Uniós vitamin törvény alapjául szolgálhat.

A tanulmány bizonyítottan hamisított, tudománytalan, és egyértelműen a gyógyszerlobbi érdekeit képviseli a lakosság érdekeivel szemben.

Dr. Lenkei Gábornak hívnak. 1986-ban szereztem orvosi diplomát kitűnő (summa cum laude) minősítéssel. Hat évig dolgoztam a hivatalos keretek között… Számomra túl merevnek, túlságosan szűknek tűntek azok a lehetőségek, amiket a hivatalos orvoslás megengedett. Lelkesedésem, tenni akarásom, az új, jobb megoldások keresése iránti olthatatlan vágyam szétfeszítette ezeket a korlátokat. A saját magam által kijelölt úton kezdtem el járni. Jól döntöttem…
Legfrisebb bejegyzések