Anekdoták

Kategória: Anekdoták
Dátum:

Olyan jólesik!

Hajnali négy felé jön a nővérke. „Doktor úr, lehet, hogy jó lenne, ha megnézné a nénit.” Kimegyek a folyosóra és hallom, mire gondolhatott a nővér. „Jahhaahahaj! Jaahhahaj. Jhhaj. Jaahhahahahajjj. Jhhhaaaaaaj.”

Bővebben
Kategória: Anekdoták
Dátum:

Doktor Úr! Magának arany keze van!

Volt egy speciális betegtípus, amint azt az idősebb, sokat tapasztalt kollégáktól hamar megtanultam. Nem volt kialakult elnevezése, de valahogyan minden szóhasználat ugyanarra utalt. Például, „meghozták a péntek esti nagyapát”, vagy „megérkezett a ma esti, utazik a család, a mamát meg hová [...]

Bővebben
Kategória: Anekdoták
Dátum:

A hármas kombináció

Bekötöttük a borzalmakkal fenyegető infúziót, és látványosan, ahogyan azt a közönséget elbűvölő bűvész teszi, belefecskendeztem a „hármas kombinációt” is. Már csak cinkosan rákacsintottam, jelezve, hogy mi hárman, Ő, a nővérke és én, tudjuk a tutit. Minden a legnagyobb rendben lesz.

Bővebben
Kategória: Anekdoták
Dátum:

A madárlátta myoma

A paraszti költészet egyik esztétikus remekműve a „madárlátta” lelket simogató fogalma. Amikor a parasztember, vagy a favágó, hajdanában elment dolgára, magával vitte a napi elemózsiát. Ha maradt valami, azt visszacsomagolta és hazavitte, hogy kárba ne vesszen.

Bővebben