A gyógyszerekről

AJÁNLÁS

Kinek ajánlom ezeket a gondolatokat? Leegyszerűsíthetném a választ azzal, hogy mindenkinek, de lehet, hogy ez nem mondana semmit arról, hogy mit is szeretnék elérni.

Ajánlom hát mindazoknak, akik valamilyen módon érintettek a gyógyszerek fogyasztásban, akár azáltal, hogy ők maguk nyelik le a pirulákat, akár azáltal, hogy valamelyik szerettük teszi azt. Tudniuk kell arról, hogy a gyógyszeres terápia egét sötét fellegek árnyékolják be. Tudniuk kell azokról a veszélyekről, amelyek az egészséget fenyegetik.

Ajánlom a tisztelt orvoskollégáknak, akiknek egyetlen porcikája sem kívánta azt, hogy a jelenlegi tragikus helyzet előálljon.

Ajánlom a Nemzet és az Emberiség jövőjéért aggódó, és azért tenni is hajlandó politikusok figyelmébe.

Ajánlom mindazoknak, akik érdeklődést mutatnak a tudomány fejlődése iránt, és akik kíváncsiak arra, hogy miképpen válhat a segíteni akarás tragédiák forrásává, ha elfelejtünk kellő kontrollt gyakorolni fölötte.

Dr. Lenkei Gábornak hívnak. 1986-ban szereztem orvosi diplomát kitűnő (summa cum laude) minősítéssel. Hat évig dolgoztam a hivatalos keretek között… Számomra túl merevnek, túlságosan szűknek tűntek azok a lehetőségek, amiket a hivatalos orvoslás megengedett. Lelkesedésem, tenni akarásom, az új, jobb megoldások keresése iránti olthatatlan vágyam szétfeszítette ezeket a korlátokat. A saját magam által kijelölt úton kezdtem el járni. Jól döntöttem…
Legfrisebb bejegyzések